Logická olympiáda 2018 - krajské kolo

Datum
6.11.2018
Text

V pátek 2. 11. 2018 se, stejně jako vloni, v brněnském "Kampusu" konalo krajské kolo Logické olympiády.

V kategorii B nás reprezentovali dva kvartáni - Jana Kalvodová a Jan Kohout. Pro oba byl již postup do krajského kola úspěchem, ke kterému jim blahopřejeme.

V kategorii C se konečně Sáře Tučkové (VII) krajské kolo povedlo podle jejích představ a výsledkem je krásné 5. místo a postup do celostátního finále (minulý rok uniklo Sáře finále o pouhá 2 místa - 9. místo při postupu prvních sedmi soutěžících). Velice pěkného umístění dosáhli i další dva naši reprezentanti - Jan Kostrhun (VI) a Jakub Hodek (VI). Umístění na 7. resp. 9. místě je velice pěkné. Radost kalí pouze fakt, že do celostátního finále postupuje 6 prvních v pořadí, což značí, že Honzovi utekl postup o jedno jediné místo (!). I tak jde o výrazný úspěch, protože 3 reprezentanty v TOP TEN krajského kola jsme v historii našich účastí ještě neměli. Poděkování patří také Jiřímu Kostrhunovi (V), který reprezentoval minulý rok úspěšně ještě v nižší kategorii. 

Všem "našim" krajským finalistům děkujeme za jejich snahu i za reprezentaci školy. Sáře budeme navíc poslední listopadové pondělí na dálku držet palce až do Prahy.