Podzimní atletika

Datum
9.10.2019
Text

Každý rok se středoškoláci utkávají ve Středoškolském atletickém poháru. Naše děvčata i chlapci v Tišnově vybojovali shodně 2. místa, přičemž chlapci měli k vítězství a tedy i postupu blíže. Tradičně se závodilo v krátkém a dlouhém sprintu, skoku do dálky i výšky, vrhu koulí a běhu na střední tratě a štafetu 4x200 m. Družstvo dívek soutěžilo ve složení: Ungerová Aneta, Kvochová Karolína, Piknová Barbora, Vondrová Aneta, Štěpánová Andrea, Košťál Katarina, Kožoušková Petra, Sečkařová Eva, Velísková Veronika, Křenková Lucie. Chlapecké družstvo tvořili Polák Petr, Krupica Tomáš, Březina Vít, Štourač Martin, Doležal Ondřej, Hodek Jakub, Gajárek Adam, Sejbal Mikuláš, Mazel Radoslav, Toman Vojtěch, Hrabálek Matyáš.

Na podzim se také odehrává atletický čtyřboj pro starší žactvo. Pětičlenná družstva zápolí ve čtyřboji, skládajícím se ze sprintu, skoku do výšky nebo dálky, hodu míčkem nebo vrhu koulí a běhu na střední trati. Děvčata (Benešová Anna, Bambuchová Rozálie, Unge Anika Elsa, Vetyšková Michaela, Vaněčková Karolína) obsadila v Tišnově 3. místo.

Chlapci bojovali, ale štěstí bylo na straně soupeřů. Po skončení celé soutěže zírali na své 2. místo, které za prvním zaostávalo o pouhopouhých 6 bodů, což je 0,05 s ve sprintu, 1 s na 1 km, 4 cm ve skoku do dálky, 1 cm v skoku do výšky, 12 cm v kouli, 70 cm v hodu míčkem.

Děkujeme všem za reprezentaci školy.

Vít Effenberk a Radek Musil