Berlín 2019

Datum
6.11.2019
Text

To se tak jednou paní profesorka Kraft rozhodla, že naši němčinářskou skupinu vezme do Berlína, abychom si zlepšili své komunikační dovednosti a dozvěděli se něco o Berlínské zdi. Kromě septimy se výletu zúčastnili i studenti oktávy, kvinty a sexty.
Vyráželi jsme v pátek 27. 9. v 5 hodin ráno z Dolního nádraží a kolem osmé už jsme byli v Praze. Pak nás už čekala jen cesta autobusem do Berlína a hurá na ubytování a pak na projížďku lodí. No… ta loď nám úplně nevyšla. Berlínská hromadná doprava zklamala. Anebo náš informační systém. Ale alespoň jsme si pořádně užili místní U-Bahny a S-Bahny. A projížďku po řece Spree jsme nakonec absolvovali v pondělí.
Tématem zájezdu byla Berlínská zeď, takže samozřejmě nesměla chybět procházka po East Side Gallery, Checkpoint Charlie muzeum, DDR muzeum atd.
Podívali jsme se ale i k Televizní věži, Reichstagu, Památníku holocaustu, na Museumsinsel a byl čas i na nakupování a ochutnávku Currywurstu.
Takže i přes poněkud pomalejší rozjezd se nám výlet nakonec vyvedl docela dobře a všechna čest paním profesorkám Kraft a Bičanové, že nikoho nezapomněly v nějakém metru nebo v kryptě Velkého kurfiřta. Pouze to vytváření vlastního filmu celkový dojem trochu kazí. Zvlášť, když jsem po loňské informatice odpřisáhla, že na žádný program na stříhání videí už nikdy nesáhnu…

Tereza Vaněčková

Fotogalerie