Florbal děvčata: podzimní turnaje

Datum
23.11.2019
Text

Jako tradičně se hned na podzim školního roku rozběhly turnaje pro mladší florbalistky (prima - kvarta). Nejdříve jely 23. října do Těšan holky z kategorie IV (tercie + kvarta), odehrály výborný turnaj proti čtyřem dalším týmům.

Gymnázium reprezentovaly kvartánky Lada Andrýsková, Anna Benešová, Emma Brzobohatá, Apolena Polenská, Lenka Sokolovská, kapitánka Bára Stehlíková a Karolína Vaněčková, terciánka Anika Unge a brankářka Eliška Kudlová ze sekundy.

Jediná prohra přišla v zápase se suverénními vítězkami ze Sokolnic, jinak ovšem roznesly týmy ze Židlochovic a Újezdu a o gól porazily i domácí hráčky. Ze druhého místa si tak vybojovaly postup do okresního kola v Pohořelicích. Góly v Těšanech proti Židlochovicím Anička 3, Anika 2, Apča, Lada, Kája, proti Újezdu Kája 4, Apča 2, Anika 2, Lada, proti Těšanům Apča 3, Bára a Kája a proti Sokolnicím Anika 2, Anička a Kája.

Pokračování v Pohořelicích přineslo napřed dva souboje ve tříčlenné skupině. Los nás dal opět dohromady se Sokolnicemi a holky opět dostaly lekci, postupový zápas proti Ivančicím však zvládly. V semifinále došlo na drama, vyhecovaný zápas se ZŠ Zbýšov skončil remízou 1:1, kterou zařídila Kája až chvilku před koncem, takže došlo na nájezdy. V nich se Kája znovu nemýlila,  a když Eliška chytila dva pokusy soupeřek, suverénní trefa Aniky znamenala postup do finále. V něm se holky potřetí krátce za sebou potkaly se Sokolnicemi a ani tentokrát na jasné favoritky nestačily. Druhé místo z okresu je ale fantastickým úspěchem a holky z kvarty se s nižšími kategoriemi rozloučily, jak nejlépe to šlo. Góly v Pohořelicích střílely Sokolnicím ve dvou zápasech Kája 2 a Anika, Ivančicím Anika 3 a Zbýšovu Kája 2 a Anika 1.

Nejmladší tým (prima - sekunda) cestoval do Těšan v pátek 22. 11. s tím, že nové hráčky z primy, které za sebou měly jen několik tréninků, především nasbírají zkušenosti, a toho se jim dostalo plnými hrstmi. Sportovní osud ukázal, jak krutý může být. Gymnázium jely reprezentovat primánky Justýna Silárzská, Linda Vaněčková a Klaudie Zemene a ze sekundy brankářka Eliška Kudlová, Magda Klozová, Kristýna Saxlová a kapitánka Jana Šedivá. Šest týmů bylo rozděleno opět do dvou skupin a v té naší se holky hned na začátek utkaly s Pohořelicemi. Favoritky při výbornému pohybu a obětavosti holek ze Šlapanic se dlouho nemohly prosadit, a když konečně daly gól, po jejich chybě Linda vyrovnala. Po remíze následovaly nájezdy, kde kralovala Eliška v naší brance a úspěšné střelkyně Janča a Kristýna zařídily pro tým nováčků první vítězství. Ve druhém zápase proti Újezdu týmu nevyšel úvod, a i když pak Kiki snížila, přes snahu přišla prohra o jeden gól. A protože ve zbývajícím utkání zvítězily Pohořelice nad Újezdem, ten jeden gól tak znamenal, že holky budou hrát jen o páté místo. Ten zápas proti Sokolnicím (jejichž mladší tým tentokrát nebyl tak kvalitní, jako o kategorii výš) jasně ovládly a zvítězily 4:0. Odjet z prvního turnaje po dobré hře se dvěma výhrami, jedinou prohrou o gól, aktivním skóre 7:3 - a s vědomím, že byly jediné, které dokázaly porazit celkové vítězky z Pohořelic - "pouze" s diplomem za 5. místo je nejspíš až moc přísná lekce. Náplastí byly individuální ocenění: Eliška nejlepší brankářkou turnaje, Kristýna nejlepší střelkyní a výborně hrající Klaudy nejlepší hráčkou týmu.

Góly střílely proti Pohořelicím Linda a v nájezdech Jana a Kristýna, proti Újezdu Kristýna a proti Sokolnicím Klaudie 2 a Kiki také 2.

Florbal_d_2019