Lyžařský výcvikový kurz 2020

Datum
29.1.2020
Text

Jak je již na našem gymnázium letitým zvykem, i tento rok se společnost dvou tříd – kvinty a sekundy – zúčastnila každoročního lyžařského výcvikového kurzu ve dnech 12. až 18. ledna 2020. Ani letos nedošlo ke změně místa konání, a tak jsme náš týden zimních radovánek strávili na zasněžených sjezdovkách Ski Arény Karlov. Střechu nad hlavou nám poskytovala proslulá chata Soliter, kterou již většina našich studentů důvěrně zná.

Morálku zájezdu nezlomil ani fakt, že haldy sněhu, kterými byly svahy pokryté předešlý rok, jsou již dávnou minulostí. I přes tuto zdrcující skutečnost se studenti rozdělili do skupin, ve kterých poté strávili svůj týden na lyžích či snowboardu.

V rámci odpočinku, ale také utužování už tak pevných třídních vztahů, byl každý večer nachystán pestrý program plný her, přednášek či nespoutaných diskoték. Příjemné zpestření přinesla i možnost večerního lyžování.

Ač se to zpočátku nezdálo, týden nám opravdu rychle uplynul a my všichni tak můžeme se slzami v očích vzpomínat na chvíle strávené společně na jednom svahu. My, kvintáni, přejeme letošním sekundánům, aby si svůj další kurz v kvintě dosyta užili a aby si z něj odvezli přinejmenším tolik nezapomenutelných zážitků jako my.

Zcela dojat,
Jan Mikulka, kvinta

Fotogalerie