Ten „něžnější“ florbalový podzim

Datum
17.11.2022
Text

Florbalové týmy děvčat odehrály své letošní turnaje v kategoriích pro mladší, tedy po kvartu.

Po loňské nebývale úspěšné sezoně začala pro holky z kategorie po 9. třídu nová, bez spoluhráček, které už „prorostly“ do kvinty, ale zase s novými mladšími. Obhajoba bronzového poháru z krajského kola byla tedy spíše snem než reálným cílem. V okrskovém kole v Těšanech skončily za domácími druhé, což stačilo na postup do kola pro okres Brno-venkov, které se hrálo v Pohořelicích. Ze šesti přihlášených týmů dorazilo pět, turnaj se tak odehrál systémem každý s každým. Holky ze Šlapanic uhrály výbornou remízu s pozdějšími vítězkami z Drásova, když dotáhly dvougólovou ztrátu, bez branek remizovaly také v odvetě s Těšany, zvítězily nad Pohořelicemi a trochu smolně prohrály s Modřicemi a skončily tak na cenném bronzovém stupínku.

V brance se tu a tam musela blýsknout docela těžkými zákroky sekundánka Kája Ježková, pro kterou to byly vůbec první turnaje, neztratila se a přispěla k tomu, že šlapanický tým měl u soupeřek respekt a v každém zápase naději na výhru. Tým dále reprezentovaly kvartánky Katka Kulová, Katka Motyková, Martina Šitinová, Linda Vaněčková a Klaudie Zemene, které chodí do florbalového kroužku, díky patří i Justýně Silárzské a Adéle Nohelové z kvarty, které do kroužku nechodí, ale týmu pomohly a speciální dík patří primánce Kristině Křečkové, která hrála coby náhradnice mezi vesměs staršími děvčaty a dokázala dát vítězný gól proti Pohořelicím.

Nejmladší reprezentace, čili primánky a sekundánky, odehrály své zápasy v okrese Brno-venkov opět v Těšanech přibližně dva týdny po o něco starších spolužačkách. Maličký tým pouze šesti hráček bez nějakých zkušeností se na turnaji výborně prezentoval. Od neporazitelných domácích holky dostaly pouze čtyři góly, nejméně ze všech ostatních, pak si připsaly výbornou remízu 1:1 s Pohořelicemi, trochu smolnou prohru 1:2 s Drásovem a výhru s Kanicemi. Přesto to stačilo „jen“ na čtvrté místo. Tým v brance znovu jistila Kája Ježková, góly téměř výhradně střílela kapitánka Kristina Křečková, při výhře nad Kanicemi se přidala i Linda Šikulová. Všechny zápasy dále výborně odehrály Amélie Lišková, Monika Ráčková, Zuzka Havránková a Eliška Malá.

Holkám obou týmů díky za výbornou a férovou hru ve všech zápasech a kamarádský přístup soupeřkám.

Nyní jsou na řadě starší studentky gymnázia, které po Vánocích budou soutěžit v turnaji ASŠK pro střední školy a v soutěži Subterra Cup, kterou pořádá Česká florbalová unie.