Na tým z Orlovny fakt dobrý...

Datum
25.3.2023
Text

V úterý 21. března odehrály holky z nepovinného předmětu sportovní hry - florbal několik utkání v rámci republikového kola turnaje škol Subterra Cup. Už jen vítězství v kraji a postup je fantastický úspěch, nedá se čekat, že se bude pravidelně opakovat. Pro představu - zápasy v klasickém formátu 5 na 5 na normálním hřišti holky prakticky nehrají, jejich tréninky na malém hřišti na šlapanické Orlovně je omezují ke hře tři na tři, trénují ve velkém mixu od primánek po maturantky, jednou týdně, pro zábavu, prostě kroužek.

Do Prahy se tým vydal už v pondělí, odpoledne holky strávily v centru hlavního města. Od úterního rána se hrálo, Šlapanice v rámci skupiny východ vybojovaly ve třech zápasech postup ze základní skupiny, ve čtvrtfinále ale favoritkám a (pozdějším vítězkám "východu") z Olomouce podlehly a v konečném zápase o páté místo s děvčaty z gymnázia ze Skutče po remíze 1:1 došlo na nájezdy, ve kterých se tentokrát nedařilo.

Když se skupiny východ a západ imaginárně sloučí, vyjde z toho, že jsou holky na děleném 11. - 12. místě v celé ČR, a to je na tým ze šlapanické Orlovny fakt dobrý!

Gymnázium úspěšně reprezentovaly kapitánka Bětka Remešová, nejlepší hráčka a režisérka hry Kája Vaněčková, opora v brance Eliška Kudlová a spolu s nimi Jana Kalvodová, Emma Brzobohatá, Apolena Polenská, Anika Unge, Terka Bednářová, Jana Šedivá a Magda Klozová.