Oktavánky na mezinárodní konferenci v polském Lublinu

Datum
15.11.2023
Text

Díky tomu, že jsme se loni zapojily do projektu pořádaného mezinárodní organizací British Council s tématem Stronger together for Social Cohesion jsme se dostaly do sítě lidí, kteří už s Britskou radou v minulosti spolupracovali. Letos na podzim se naše aktivita obrátila v úžasnou příležitost – pozvánku na cross-border konferenci pořádanou 9. až 11. října v polském Lublinu, který byl pro letošní rok zvolen jako tzv. European Youth Capital.

Akce se zabývala tématem youth friendly cities (města příznivá mladým lidem) a zúčastnily jsme se na ní série přednášek a workshopů. Po celou dobu jsme s ostatními účastníky pracovaly na návrzích změn, které by vylepšily život mládeže ve městech a poslední den jsme dostaly šanci ve skupinách odprezentovat naše výsledky panelu posluchačů a autoritám angažovaným v tématu.

To vše je ale jen formální popis toho, jak našich několik dní v Polsku proběhlo. Především se jednalo o obohacující čas strávený s velmi zajímavými lidmi z celého světa a prostor pro sdílení názorů a myšlenek s těmi, kteří otevřeně naslouchali.

Lada Andrýsková, Barbora Stehlíková, Lenka Sokolovská

Minifotogalerie