Grandfinále soutěže Tour de App

Datum
26.3.2024
Text

Letošní ročník Tour de App, nové soutěže ve vývoji webových aplikací, se konal již od října minulého roku formou 3 postupových kol.

Do této soutěže jsem se zapojil se svými dvěma kamarády a společně jsme postoupili až do grandfinále Československa. Našimi úkoly bylo vytvoření funkčních webových aplikací pro smyšlenou firmu Teacher Diginal Agency, jejímž cílem bylo zprostředkovávat edukativní služby veřejnosti. V nominačním a soutěžním kole jsme vytvářeli databáze lektorů, kteří si sami nastavovali termíny, kdy chtěli někoho vzdělávat, a uživatelé si je následně mohli skrz náš systém objednávat. V těchto kolech se nám povedlo vybojovat 2. a následně 6. místo. Tím jsme si zajistili místo na grandfinále, které se konalo prezenční formou 22. – 24. 3. 2024 na půdě Fakulty informatiky Masarykovy univerzity. Zde jsme po dobu pouhých deseti hodin vytvářeli prototyp aplikace, která měla sloužit jako platforma pro sdílení interaktivních edukativních metodik mezi učiteli. Zadání však nebylo dostačující, a proto jsme v rámci soutěže byli nuceni komunikovat s fiktivními klienty, u kterých jsme si zjišťovali rozšiřující informace. Tímto způsobem se soutěž blížila více reálné praxi.

Naším cílem bylo se dostat do TOP 5 nejlepších teamů, avšak i díky absenci jednoho z našich členů se nám to nepodařilo a ve finálním pořadí jsme se umístili na desátém místě z celkových 118 teamů. Díky promyšlenému zadání ze strany organizátorů, apelu na využití umělé inteligence v našich projekech a časovému presu, jsem si z této soutěže odnesl spoustu nových znalostí a zkušeností. Věřím, že pro budoucí účastníky bude tato soutěž výzvou a budou mít podporu ze strany školy takovou, jako jsem měl já.

Za Entaria Team, 
Vojtěch Zima, septima

Fotogalerie - Vyhlášení nominačního kola
Fotogalerie - Grandfinále na FI MUNI