Atletický podzim

Datum
14.10.2024
Text

Druhá polovina září a první polovina října jsou ve znamení atletiky. Zapojení studentů je od oktávy až po primu. Ale pojďme chronologicky.

18. 9. vyrazili dívky a chlapci oktávy až kvinty na okresní kolo Středoškolského poháru.

Děvčata (Linda Havránková, Zuzana Machů, Sophie Malá, Hana Marešová, Petra Procházková, Justýna Silárszká, Zuzana Svobodová, Jana Šedivá, Monika Trundová, Klaudie Zemene) obsadila skvělé 1. místo a postoupila do krajského kola.

Chlapci (Matěj Benešovský, Matyáš Brychta, Štěpán Březina, Václav Daněk, Tomáš Fišer, Ondřej Foukal, Jan Jirásek, Šimon Klecer, Lukáš Odstrčil, Max Šťasta, Tuan Anh Tran) podali také pěkné výsledky okořeněné osobními rekordy a obsadili 3. místo.

Vítězné dívčí družstvo pak v krajském kole, i když posílené Julií Ovečkovou, ale oslabené počínající nemocí, za mírného deště a hlavně v chladu obsadilo 7. místo.

Přespolní běh o Želešickou růži zůstal bohužel letos bez naší účasti. Termín bohužel kolidoval s Dny bez lavic. A tak i velmi kvalitní časy, např. Adama Říhy 6:10,3, Leontýny Babeľové 6:41,3 na 1500 m, Karla Urbánka 10:57,7 a 13:29,6 Zuzky Machů na 3 km, 19:48,0 Honzy Kopeckého na 5 km zůstaly letos bohužel "nevyužity".

Primáni až kvartáni měli možnost poměřit své síly s konkurencí z Brna venkova v Atletickém čtyřboji. 

Starší žačky (Leontýna Babeľová, Eliška Malá, Sára Paulíková a Monika Ráčková) obsadily v konkurenci 12 týmů 6. místo.

Chlapci, ve stejné kategorii (Karel Urbánek, David Růžička, Vít Navrátil, Mikuláš Pešl a Tomáš  Benešovský) dosáhli v konkurenci 13 družstev na nejméně populární 4. místo.

Zlatem to začalo a zlatem to i skončilo. Mladší žáci (Lukáš Gagamov, Adam Říha, Jaromír Martének, Adam Jára a Erik Mieč) nedali svým soupeřům sebemenší šanci, proto se těšili nejen ze zlatých medailí, ale i dalšího poháru do bohaté školní sbírky.

Poděkování všem našim sportovcům zaznívá nejen od všech tělocvikářů, ale také od vedení školy.